Berichten 134 tot 140 van 148 WEBLOG
Onze paarse letteren
GEPLAATST: 26-7-2002
Wanneer onze kindskinderen willen kijken hoe ons leven er rond het millenium uitzag, hoeven ze in de bibiliotheek niet te zoeken. Want voor het heden sluiten onze schrijvers de ogen. Wij lezen liever een historische roman. Over het taboe op cultuurkritiek.
Een heel diep beest. Saul Bellow
GEPLAATST: 1-6-2002
In januari 1996 reed Herman Stevens duizend kilometer door de sneeuw om de grootste romancier van de tweede helft van de twintigste eeuw te bezoeken.
Dancing as a home. An interview with ballet dancer Sofiane Sylve.
GEPLAATST: 6-1-2002
Chances are Sofiane Sylve would never have been the riveting dancer she is had she been born in a happy home. An interview with New York City Ballet dancer Sofiane Sylve
De shoppende lezer
GEPLAATST: 17-3-2000
Met de komst van de megaseller is de schrijver van elke mystiek ontdaan. Nu alle vragen zijn gesteld, blijft er maar één vraag over. 'Wat gaat u met het geld doen?' Hoe de literatuur een vorm van amusement is geworden.
Hans van Manens gouden jaren
GEPLAATST: 29-9-1999
Dansers worden niet oud. Ze blijven gewoon jong. Wetenschappers die op zoek zijn naar het geheim van de eeuwige jeugd zouden veel kunnen leren van de manier waarop dansers leven.
Igone's ogen
GEPLAATST: 1-8-1999
Voor het eerst sinds de gloriejaren van Alexandra Radius danst er weer een Hollandse ster in Het Nationale Ballet. ‘Carmen’ met Igone de Jongh (23) in de hoofdrol is de grote publiekstrekker van dit jaar. Een gesprek over lyriek en woede in het klassieke ballet.
Altin Kaftira: het laatste seizoen van een danser
GEPLAATST: 1-7-1999
De extraverte Albanees Altin Kaftira is bij Het Nationaal Ballet al jaren een publieksfavoriet die zijn stempel zet op elke rol die hij danst. Toch neemt hij in de zomer van 2007 voortijdig afscheid.