Berichten 134 tot 140 van 150 WEBLOG
Monica Ali in Portugal
GEPLAATST: 6-1-2003
In Het blauw van Alentejo laat Monica Ali zien wat een virtuoos schrijfster ze is.
Wat voor man was Flaubert?
GEPLAATST: 2-8-2002
Als het aan Gustave Flaubert had gelegen, waren we hem allang weer vergeten. Al bij zijn leven was Flaubert vooral de schrijver van 'Madame Bovary'. Niets wat hij verder had geschreven, evenaarde het succes van zijn debuutroman. Flaubert zag het anders. Hij hield niet van Bovary. Hij schreef niet graag over de tijd waarin hij leefde.
Onze paarse letteren
GEPLAATST: 26-7-2002
Wanneer onze kindskinderen willen kijken hoe ons leven er rond het millenium uitzag, hoeven ze in de bibiliotheek niet te zoeken. Want voor het heden sluiten onze schrijvers de ogen. Wij lezen liever een historische roman. Over het taboe op cultuurkritiek.
Een heel diep beest. Saul Bellow
GEPLAATST: 1-6-2002
In januari 1996 reed Herman Stevens duizend kilometer door de sneeuw om de grootste romancier van de tweede helft van de twintigste eeuw te bezoeken.
Dancing as a home. An interview with ballet dancer Sofiane Sylve.
GEPLAATST: 6-1-2002
Chances are Sofiane Sylve would never have been the riveting dancer she is had she been born in a happy home. An interview with New York City Ballet dancer Sofiane Sylve
De shoppende lezer
GEPLAATST: 17-3-2000
Met de komst van de megaseller is de schrijver van elke mystiek ontdaan. Nu alle vragen zijn gesteld, blijft er maar één vraag over. 'Wat gaat u met het geld doen?' Hoe de literatuur een vorm van amusement is geworden.
Hans van Manens gouden jaren
GEPLAATST: 29-9-1999
Dansers worden niet oud. Ze blijven gewoon jong. Wetenschappers die op zoek zijn naar het geheim van de eeuwige jeugd zouden veel kunnen leren van de manier waarop dansers leven.