WEBLOG - BERICHT

Gloriejaren
GEPLAATST: 31-12-2011

 

Eind augustus 2012 verschijnt Herman Stevens’ nieuwe roman, Gloriejaren, bij uitgeverij Prometheus.

 

 

Hun droom liep een deuk op

 

Vijf vrienden en één outsider. Vol grote dromen komen ze van school. Ze zoeken de grote liefde, de formule die het wereldraadsel vangt, de geheime taal waarin je alles kunt zeggen zonder dat iemand het verstaat, of gewoon een mooi wit huis aan de vijver. Alleen lopen hun dromen een deuk op wanneer een van hen spoorloos verdwijnt en een familiegeheim hun verleden aan het wankelen brengt.

 

Gloriejaren is de roman waarmee Herman Stevens oversteekt naar een groter publiek. In deze generatieroman zien we hoe de oude idealen plaatsmaken voor het onbekommerde materialisme dat nog steeds met ons is. Bovenal is Gloriejaren een verhaal over vriendschap, liefde, verlies en hoe we ons verzoenen met ons leven.

 

Loos was op een berg grind geklommen toen er een echte Jaguar voorbij zoefde, langzaam in de motregen. De man achter het stuur zat uit een beker ijs te lepelen, en geen klein bekertje. Hij spiesde zijn schep in het grind, een vlag, een teken dat hij ooit, voor hij oud was, in net zo’n auto naar huis zou rijden. In Kralingen. Hij wist nog niet hoe hij daar kwam, maar hij rustte niet voor hij er was. Hij werd geen krantenjongen. Hij werd meteen miljonair.

 

 

Geschatte omvang 285 pagina’s.