WEBLOG - BERICHT

Chateau Désir
GEPLAATST: 11-5-2020

Chateau Désir

 

Tegen hun zin groeien Emma en Hugo op op een vervallen boerderij die hun vader, de stad moe, wil omtoveren in een wijnchâteau. In Twente. Daar moet in regen en wind Nederlands beste Riesling uit de bodem groeien.

 

In hun volwassen leven kiezen Emma en Hugo voor een ander pad. Hugo, ooit een techneut, wordt een ‘ontvinder’ die het zoekt in de absolute liefde, terwijl zijn zus middenin de randstad een eiland van eenzaamheid schept, tot een reeks mysterieuze verdwijningen haar laat zien dat in Nederland niemand alleen op een eiland zit. Emma is slim, dwars, en uiteindelijk alleen. Ze is een heldin van onze tijd.

 

Chateau Désir is een aangrijpende roman over verlangen als de motor van ons bestaan, en over de verbeeldingskracht die achter elke liefde schuilgaat. Want uiteindelijk jagen Emma en Hugo een onhoudbare droom na. Net als hun ouders. Daarnaast schildert Chateau Desir een ontluisterend beeld van ons land in een eeuw waar materialisme de enige leidraad is.

 

Herman Stevens’ debuutroman Mindere goden werd bekroond met de Anton Wachterprijs. De onzichtbare vrouw kwam op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2017. Stevens schrijft over culturele kwesties voor NRC Handelsblad.


Chateau Désir verschijnt oktober 2020 bij uitgeverij Prometheus