WEBLOG - BERICHT

Herman Stevens' nieuwe, tiende roman De schandalen
GEPLAATST: 30-9-2023

Februari 2024 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus Herman Stevens' nieuwe, tiende roman, De schandalen. Geestig, aangrijpend en vederlicht geschreven, ondanks de beklemmende materie, vormt De schandalen een nieuw hoogtepunt in Stevens' oeuvre.

Twee mensen die evenveel om elkaar gaven, dat moest nog worden uitgevonden.

 

Als tiener leeft Roda al naar haar eigen wetten. School doet er voor haar niet toe, want ze leert alles via de zomerliefdes die zij telkens beleeft alsof haar leven ervan afhangt. Altijd verliefd, altijd eenzaam.

 

De toedracht van Eriks ontslag is nooit opgehelderd. Hij had wat leerlingen verteld over oude liefdespoŽzie  -  zijn grote onderwerp  -   en dat was verkeerd gevallen. De geruchten achtervolgen hem twintig jaar later nog wanneer een oud-leerling bij hem thuis aanklopt. En blijft, want Eriks witte huis is Rodaís laatste kans om haar angsten te overwinnen.

 

De schandalen is het verhaal van een speurtocht. Erik graast half ItaliŽ af op zoek naar een verdwenen Latijns manuscript. Roda zoekt iets wat niemand ooit heeft gevonden. En Erik zoekt Roda, elke keer wanneer ze verdwijnt. Bovenal is De schandalen een roman over het schandaal van de liefde en de pijn van vervulde wensen.